КНИГА!

Младоженците все по-често предпочитат да се откажат от цветята, подарявани им от гостите след ритуала. На тяхно място предпочитат да получат нещо по-съдържателно и трайно. Има много и оригинални идеи за заместители на букетите, но за мен най-креативната е книга! Всичко друго се изяжда, изпива, увяхва и се хвърля, а книгите ще ви останат уникален спомен, надписан с пожелания специално за вас от всеки един от близките ви. Бъдете сигурни, че ще съберете колекция от страхотни и много разнообразни книги – романи, детски книжки, книги за родители и възпитание на деца (винаги има далновидни гости), книги свързани с професиите и хобитата ви и други, които ще ви изненадат или забавляват. Книгите се съхраняват и пренасят лесно в сватбената суматоха, за разлика от цветята, а след сватбата ще имате достатъчно време да ги разгледате и да им се насладите на спокойствие.

Ето няколко книги, които ви препоръчвам да подарите на младоженците вместо цветя:

„ЛЮБОВТА Какво не знаем за нея“ на Милена Динкова

В тази книга пише всичко за взаимоотношенията ни с хората, които обичаме. Има много видове любов – между съпрузи, между нас и децата ни, между нас и родителите ни, братя, сестри, приятели и т.н. Във всички тези връзки има силни и слаби моменти и в тази книга ще разберете, каква е причината за тях и как да се справите. Милена Динкова е разказала за тези толкова фини емоции в живота ни много задълбочено и в същото време много естествено, като в личен разговор. За съжаление това са нещата, за които не учим в училище, а се срещаме с тях всеки ден и не знаем, как да реагираме. Когато я прочетете веднъж, ще ви се иска пак да се връщате към нея, както търсите приятел за съвет.

идеи-за-подарък-на-сватба подарък-за-младоженци

„Молитви“ на Дон Мигел Руис

Това не са традиционните молитви от Библията, а по-скоро разсъждения и размисли, които да ни помогнат да излезем от стреса на ежедневието и да намерим хармония и спокойствие. Докато четете всеки малък разказ, ще се настроите да виждате красивото и значимото в живота. Битовизмите и дреболиите, които ни заобикалят всеки ден ще ви се сторят страшно незначителни и постепенно ще изключите тези мисли от главата си. Звучи невероятно да се живее в баланс, щастие и усмивки, но тук пише, че може. Всеки избира в какво да вярва!

вместо-цветя-на-сватба

„Чудото Монтесори или учение без мъчение и възпитание без оценки, награди и наказания“ на Елена Тимошенко

Напоследък много се говори за детските градини Монтесори. Родителите, които са записали децата си там, са се убедили в ефективността им. Все още тези детски градини са много малко, а и таксите им са доста високи. Но има защо. Какви са вашите спомени за детската градина, ходехте ли с желание, обръщаха ли ви внимание, учеха ли ви на нещо? Аз бих отговорила на повечето въпроси с Не. От книгата ще разберете, защото този метод е работещ, защо на децата им харесва и колко много неща могат да научат и развият, за да са една крачка напред в живота. Все още в нашите училища и детски градини се учи по много остарели системи, които са неадекватни в днешния динамичен свят. А можем да не си губим времето и да си пълним главите с ненужна информация и после да научаваме това, което ни трябва по трудния път. На всички родители им се налага да вземат много и трудни решения. Тази книга може да направи поне едно от тях малко по-лесно.

алтернатива-на-цветя-за-сватба

„Мисия Татко“ на Симеон Колев

Много свежа и сладурска книжка! Симо е свършил страхотна работа. Много естествено и непринудено е писал, все едно води разговор на четири очи. И всичко, което е разказал е изпробвано, проверено и работещо. Ще намерите много интересни, достъпни и безплатни идеи за игри и забавления с децата си. Няма значение, дали живеете в малък или голям град, съветите му са приложими и толкова оригинални, че е интересно не само за децата, а и за родителите им. Подарила съм и съм препоръчала тази книга на всичките си приятели и има защо!

сватбен-подарък-младоженци

„Подсъзнанието може всичко“ и Подсъзнанието може всичко при децата“ на Джон Кехоу

Съзнанието и психиката ни са като мускулите на тялото – ако се тренират всеки ден, те се променят и развиват. Също толкова трудно е и не става за един ден и в същото време е и толкова лесно, защото промяна все пак е възможна. Едната книга прочетете заради себе си, а другата заради децата си. Заедно се упражнявайте и се радвайте на резултатите. Тези книги ще ви извадят от стереотипите, страховете и ограниченията и ще откриете, че има и друг начин на мислене, който ни дърпа напред.

подарък-за-младоженци идея-за-сватбен-подарък

 

„Скритият дар“ на Джериес Авад

Тук са събрано 101 разказа с неочакван край, които ни карат да се замислим, дали не пропускаме нещо важно в живота. Щом започнете да четете, няма да ви се иска да оставите книгата, докато не ги изчетете докрай. Всички истории са кратки и много съдържателни, ще ви напомнят за ситуации, в които сте изпадали и ще ви предупредят за такива, които ви предстоят. Четете внимателно!

 

„Една страница на ден“ на Адам Дж. Кърц

Това е книга дневник! Но не с празни страници, на които да си изливаме душата, а с предизвикателства, с нестандартни въпроси, игри и импровизации. Всеки ден отваряте нова страница, в буквален и преносен смисъл и сами решавате, какво да има на нея. Много ценна книга, защото младоженците ще я напишат сами! Това ще е тяхното творение и произведение, ще се забавляват заедно, ще се посмеят, ще се опознаят по-добре. След време ще я прегледат отново и ще си спомнят, за какво са мечтали, какво са правили и мислили преди време. Книгата е много разчупена и нестандартна и това й е най-хубавото. Вие не сте пасивни читатели, а участвате и сами си създавате спомени!

книга-вместо-цветя-на-сватба книга-вместо-цветя-за-сватба

Това са едни от най-добрите книги, на които съм попадала, които бих подарила и прочела отново. Споделете ни вашите фаворити, за да направим заедно една сватбена колекция за бъдещите младоженци и вместо цветя за сватбата да им подарим, емоции, време заедно и нови гледни точки. Ето това са наистина трайни и стойностни подаръци за едно ново семейство! 🙂

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here