Още Идеи и Места, препоръчани от Кумите ще намерите в нашата Група Моминско Парти – Идеи & Съвети!

Освен че си поканена на сватба, което вече е страхотно, булката те е избрала и за кума или шаферка! Честито и поздравления! Ти не си просто гост на сватбата, а имаш и много специална роля. Твоята приятелка е избрала да си до нея в най-важните моменти. Не се плаши, че е отговорно или сложно. Щом тя иска да си ти, значи е сигурна, че ще се справиш страхотно. 🙂

Моминското парти е един от най-големите купони за всяко момиче. Булката го очаква с нетърпение и е настроена за много изненади, смях и настроение. Трябва да надхвърлиш очакванията й и ние ще ти кажем как да организираш феноменално моминско парти, което да се превърне в най-щурия купон в живота й.

тема-изненади-за-моминско-парти

Организаторката

Най-важното за организирането на моминско парти е организаторката! По принцип това би трябвало да е кумата. Може да се случи обаче, кумовете да са приятели на младоженеца и съответно кумата да познава по-малко булката и вкуса й. Затова заедно с нея трябва да има още един човек – най-близката приятелка на булката, сестра, братовчедка, която знае всичко за нея и може да прецени, какво наистина ще я зарадва и какво не е в стила й. Много често при организацията на моминското парти хвърчат какви ли не шантави идеи. Някои звучат страхотно, но не биха се харесали на булката. Тогава момичето, което я познава най-добре, трябва да отсее предложенията и да подбере само тези, които са подходящи за характера и вкуса на булката. От всички останали се откажете, колкото и добре да ви звучат.

Списък с Поканените

Следващата стъпка е да поискаш от булката списък с момичетата, които тя е решила да покани. Булката може да реши да включи само най-близките си приятелки или по-широк кръг момичета, които са поканени на сватбата. Важното е да се придържаш към списъка и да не импровизираш. Към този списък тя трябва да ти даде и телефон или мейл на всяка (ако живее в чужбина). Свържи се с всички и ги помоли да ти потвърдят в определен срок.

Събитие във Facebook

Щом вече имаш списък с купонджийките, направи събитие във Facebook, което да бъде тайна за булката. Там с останалите шаферки можете да обменяте идеи и предложения за темата на моминското парти, мястото и програмата. Такива групи много често преминават в спам чат и се говорят всякакви странични неща, които не допринасят за организацията на партито. Опитайте се да обсъждате наистина важните неща, без да се отклонявате с други теми. Освен Facebook събитието, си направете поне една среща на живо, за да се запознаете и да обсъдите идеите си. В един такъв разговор линията на моминското парти ще се изчисти много по-бързо, отколкото с чатове.

Датата

Обикновено моминското парти се организира една седмица преди сватбата. Всъщност това е най-натоварената седмица за булката и на нея буквално не й е до моминско парти. Препоръчвам ти да избереш дата ДВЕ! седмици преди сватбата. Булката и тогава ще е напрегната, но няма да има усещането, че още един куп задачи й дишат във врата. Ще има повече желание и сили да празнува, а и след партито ще има време да си отспи и да почине, преди отново да се захване с последните детайли по сватбената декорация.

Допитай се до всички поканени, могат ли да присъстват на избраната дата и ако имаш болшинство, действай. Никога не е възможно да дойдат всички, така че не се опитвай да се съобразиш с ангажиментите и плановете на всяка една. Особено ако има момичета с деца, там нещата са непредсказуеми и за тях е най-трудно да потвърдят.

Повечето партита се правят за една вечер или един ден. Това време минава страшно бързо и докато се съберете и се опознаете, вечерта е свършила. Булката също може да го усети като недостатъчно и да й се иска да продължи още, за да го изживее по-пълноценно. Затова ти препоръчвам да организираш моминското парти в ДВА дни, т.е. един уикенд. Това е най-добрият вариант и за булката и за всички поканени. Едно от нейните желания е, да ви събере, за да се запознаете преди сватбата, а не на нея. Много често на тези партита са поканени момичета от различни приятелски кръгове на булката, които не се познават помежду си – например съученички, колежки от работа, роднини, приятелки от народните танци и т.н. Ако партито е само за една вечер, вие ще се разделите на групички, още преди да сте си запомнили имената. И така на сватбата отново ще сте си чужди и няма да се забавлявате заедно. Ако прекарате един уикенд някъде, със сигурност ще намерите много общи неща и ще се сприятелите.

Ако се обедините от идеята моминското парти да е два дни, те трябва да са някъде извън родния ви град и задължително с нощувка. Ако си спите вкъщи, на втория ден много от хората няма да дойдат, повярвай ми. За първия ден повечето ще успеят да се организират и да нагодят ангажиментите си, но след това вече ще чувстват, че са дали от себе си, колкото могат и ще решат да пропуснат втората част. Така можете да се окажете само ти и булката. Затова е важно при моминско парти от два дни, да има една нощувка, която да ангажира всички с присъствие и участие. А те със сигурност ще се радват, че не са пропуснали този ден, просто ако не дойдат, няма как да го разберат. 🙂

Мястото

За да организираш нещо наистина различно и изненадващо за булката, избери място, на което не е била. И понеже сезонът на сватбите е лятото, животът е на морето! Там са всички, там е купонът, там са концертите, изпълнителите, атракциите. Това е най-доброто място да се развихрите. За всеки случай се свържи с кума, за да не се окаже, че и той е на същото мнение и да се срещнете с ергените в някой beach bar. 🙂 Ако все пак идеята за плажно моминско парти е трудно осъществима, помисли за място с басейн или аква парк. Потърси място с хубав pool bar, хапване, пийване и удобни сепаренца, където да се настаните и да разпуснете. Ако към басейна има и някакви водни атракции, това е страхотно – ще се развихрите!

Най-важното за мястото обаче е, да го съобразиш с вкуса на булката. Ако тя обича по-спокойните места сред природата, помисли за еко пътека, където накрая можете да си направите пикник на някоя полянка. Съобрази се предимно с нейните желания, темперамент и характер. Каквото и да решиш, добре е да има Елемент на Открито. Това допринася много за динамиката и настроението на моминското парти. Не се затваряйте през цялото време по заведения или в някой апартамент. Добре е да има и от едното и от другото.

моминско-парти

Програма

Когато събираш идеи за моминското парти, наблегни на преживяванията. Много хора се впускат да поръчват потничета с надписи, ленти, албуми, колажи и т.н. Всички тези елементи изискват доста организация и време, а ефектът им е само за един момент. Щом поднесете колажа или си сложите лентите с надписи, удоволствието вече е преминало и в следващия момент пак трябва да правите нещо ново. Затова помисли за програма с преживявания и емоции за всички, които ще ангажират вниманието на момичетата и ще ги накарат да участват. Ако сте решили да правите плажно моминско парти на морето, потърси къде има водни атракции – джетове, банани, speedboat и т.н. Ако булката обича адреналина, това ще я изстреля в небето!

Мога да ти препоръчам няколко уникални забавления:

Jet Ski Sunny Beach на Слънчев бряг организират уникални водни преживявания и то на много прилични цени. Особено добри са spead boat, надуваемия диван, джета и инструктора :), купонджийския кораб, много подходящ за частно парти. Задължително се възползвайте от професионалните им снимки, улавят страхотни моменти.

Други подходящи атракции с много адреналин са въжените паркове, като например Дендрариум, SkyHiker и Паяжината.

Организирай дейности, в които могат да се включат всички, а не само булката. За нея избери една индивидуална изненада, която да я накара да се почувства специална. Една от най-често срещаните грешки при организацията на моминско парти и на сватба е, че се правят изненади и сватбени игри, в които участва само булката или съответно младоженците, а всички останали са просто публика. Купон се получава тогава, когато всички участват и се веселят, тогава всеки допринася с нещо различно и ефектът става още по-силен.

Затова запомни тези ДВА много важни детайла!

  • Организирай изненади за моминското парти, в които да участват всички момичета!

  • И избери изненади, които не са предметни и материални, а които са свързани с преживявания и емоции!

Моминското парти ще е страхотно – ГАРАНЦИЯ! 🙂

Каквито и изненади да измислиш, винаги имай предвид нещо много важно – при тях не трябва да има шанс да се навреди на здравето или външния вид на всички и особено на булката точно преди сватбата – косата, кожата и т.н. Не се увличай по твърде екстремни експерименти, след които тя може да няма време да се възстанови. Всичко трябва да носи само удоволствие без странични ефекти.

Резервен План Б

Дори и да си направила уникална програма за моминското парти, лошото време може да сложи черта на всичко. Всички се надяваме на най-доброто, но е хубаво винаги да си подготвена и с резервни идеи в случай, че нямаш късмет с хубаво време. Ако планирате да празнувате някъде на открито, вземи за всеки случай волейболна топка, карти, бордова игра – все алтернативи, които включват много хора. Дано да не ви се налага да ги използвате, но все пак не пести място от тях. За водните атракции на плажа например може да има твърде големи вълни и да не е препоръчително да се влиза в морето, дори и да е слънчево и да не вали. Тогава можете да се забавлявате на плажа и така денят ви няма да е загубен.

Тема и Мото 

Помисли за нещо много характерно за булката, на кого я оприличавате, с кого я сравнявате, какво е типично за нея, за характера и интересите й. Може да измислите някаква игра на думи с името й или с някоя нейна типична реплика. Оформи я като мото на моминското парти и около него доразвий темата. И тук се съобрази индивидуално с вашата булка и не се изкушавай да ползваш купешки идеи, видяни в нета. Много от тях са доста изтъркани и ще стоят изкуствено на вашето момиче, ако не са наистина свързани с нея. Измислете си нещо ваше, което дори и страничните хора да не разбират, вие да се забавлявате и да си го припознавате като ваша запазена марка на партито.

Подаръци

Обикновено това е едно от първите неща, с които се захваща организаторката на моминското парти – да избере подарък или подаръци за булката. И тук, както и при програмата на партито важи същото правило – не е важно цялото внимание да бъде насочено единствено и само към булката. Важно е да има по нещо за всички, за да се чувстват част от купона и едно нещо, което е по-специално подбрано единствено за булката. Избягай от клишетата да се правят тениски, потници и ленти с надписи. Това са страшно изтъркани идеи и се срещат на всяко второ моминско парти. Булката със сигурност ги е чувала и виждала и няма да се изненада. Помисли за нестандартни и оригинални алтернативи, които ще изненадат и нея и приятелките й. Една уникална идея за плажно моминско парти е, да поръчаш хавлии, надписани с мотото на партито. Това със сигурност няма да се повтори, а и всички ще могат да си ги ползват веднага и ще им останат страхотен спомен. Избери свежи цветове за хавлиите – мента, тюркоаз, фуксия, лайм. Вие ще бъдете най-стилните русалки на плажа!

Друга оригинална идея за подарък за моминско парти са чашите. Най-често за всички има чаша с надпис или рисунка, която си вземат за спомен. Аз ти предлагам да направите обратното. Нека всяка от вас да избере кратък цитат или мисъл, с която да бъде надписана нейната чаша. Вечерта ползвайте чашите по предназначение – наздраве! 🙂 А накрая ги съберете и ги подарете като комплект на булката. Така тя ще има персонално послание от всяка една от най-близките си приятелки. Чашите могат да са за шампанско със столче или шотове, зависи от стила на партито.

чаши-за-шаферки-моминско-парти

чаши-за-шаферки-с-име

рисувана-чаша-моминско-парти

идеи-за-моминско-парти

Още нестандартни и интересни идеи за подаръци за моминско парти, които няма да срещнеш другаде са например ветрилата – много женствен и подходящ аксесоар за жегите, също лъжички за кафе или чай с персонализиран надпис – ще си ги ползвате всяка сутрин, сапунче с индивидуален надпис, гривни за моминско парти с избрани цветове, тема и надписи.

сватба-лилаво-подаръци-за-гости

уникален-подарък-за-жена

подаръци-за-гости-чужденци

сватба-шаферка-гривна-тюркоаз

сватбена-гривна-за-шаферка

Нещо наистина различно, стилно и малко популярно са временните татуировки. Ще се получи много ефектно, ако всички си направите такива на ръката или на рамото например. Изберете цвят, който подхожда на темата на моминското парти или на сватбата. Така можете да се отличите по много свеж начин. Enjoy! 🙂

игри-за-моминско-парти

идеи-за-моминско-парти

подаръци-за-моминско-парти

Още една лятна идея за подаръци за моминско парти са шапките с широка периферия. Много са женствени, ще ви пазят от слънцето, но не и от погледите. Със сигурност ще привлечете доста внимание. 🙂 Ако стилът на партито е по-спортен, изберете си шапки с козирка, също ще изглеждате ефектно и като един отбор.

какво-да-подаря-за-моминско-парти

Друга идея за моминско парти, която много лесно можеш да осъществиш, е да подготвиш подаръци за всички момичета, които включват лак за нокти и пиличка. Цветът на лака може да е свързан с темата на сватбата. Декорирай всеки комплект с панделка от органза, тюл или сатен и ще получиш много ефектно и женствено подаръче, което ще хареса и послужи на всички момичета.

оригинални-подаръци-за-моминско

нестандартни-идеи-за-моминско

изненади-за-моминско-парти

Идея в същия стил са балсамчетата за устни, които също можеш да украсиш с розички от сатен и малки кристалчета с цветовете на сватбата.

подаръци-за-шаферки-на-моминско

Всяко от момичетата ще се зарадва на малко джобно огледалце, върху което може да се гравира надпис: Моминското парти на Ева, 26.08.2017. Много изискано и шик и ще си го ползват не всеки ден, а по няколко пъти на ден! 🙂

подаръци-за-моминско-парти

Ако булката обича романтиката и свещите всяко момиче може да получи красива свещичка с надпис или цветовете на сватбата. Може да са с някаква определена форма – цвете, сърчице или ваша индивидуална идея, която да се изпълни по поръчка. Важното е да ги обединиш в някакъв общ стил. Задължително поръчай ароматни свещи, които ще добавят още чар към атмосферата. Вечерта изберете красиво място и запалете всички свещички. Нека всяка от вас да пожелае нещо специално и много лично на булката. Може да я разплачете, но това се брои за ефект. Една от компанията трябва да е подготвена с камера. Уговорете се предварително за този момент и го превърнете в силна емоция за нея и за вас!

подарък-за-моминско-парти

Освен свещите още една идея за моминско парти, която можеш да персонализираш с лекота и не излиза скъпо е, всяка от шаферките и участничките да получи сапунче в оригинална форма и по темата на партито. Сапунчетата са много дамски подарък, ухаят приятно и са практични. Опаковай всяко сапунче не в целофан или хартия, а в красива полупрозрачна дантела. Декорирай я с пандела от сатен в сватбения цвят. Имаш страхотен подарък за разумен бюджет, който момичетата със сигурност не са виждали другаде!

подаръци-за-моминско-парти

Една идея за подарък за моминско парти с перспектива е рамката за снимка. Намери свежи рамки, украси ги с по една розичка или пандела и ги подари на момичетата с посланието да попълнят празните рамки със снимки от партито. Със сигурност ще уловите страхотни моменти, които си заслужават да се сложат в рамка!

подаръци-за-моминско

Подарък за Булката

Вече имаш една много креативна идея за подарък на булката на моминското й парти – комплектът чаши с послание от всяко момиче. Това със сигурност ще й хареса, защото има вложен личен елемент. Друг наистина феноменален подарък е да напишете книга за нея! Това е по-лесно, отколкото звучи. Нека всяка една от приятелките й да напише кратка история свързана с нея и булката – може весела или тъжна, как са се запознали, какво е научила от нея, с какво ще я помни винаги и т.н. Една БОНУС идея, с която наистина ще я оставите без думи – свържи се с майка й, нейната баба или леля, т.е. най-близките от жените в семейството й, на които тя наистина държи. Помоли ги и те да напишат нещо за нея, а те ще го направят от сърце и с много чувство! Ще е шокирана от това, че си ги намерила и включила в моминското парти! 🙂 Към всяка история добавете снимки. Нека близките й ти дадат нейни снимки като малка или като бебе, сладко, нали? 🙂 Озаглавете книгата например: „За мен Мария е …“ Подреди историите и снимките в най-обикновен текстов документ на Word. Разпечатай я в която и да е книжарница или Office 1 и я закрепи със спирала – както си правила дипломни и курсови работи. Ако искаш книгата да е една идея по-луксозна, можеш да подбереш по-качествена хартия и корица. На корицата сложи ефектна нейна снимка. Бъди сигурна, че тази книга ще я разплаче и разсмее, ще я развълнува и ще й припомни много ваши общи спомени. А и не за всеки е издадена книга! Фактът, че вие сте написали такава за нея, означава, че наистина е специален човек!

моминско-парти-забавления

Подгответе персонализиран подарък за булката, в който всяка една от шаферките и приятелките й да вложи по нещо от себе си. Най-ефектният начин да го направите е с букет от брошки. Поръчай ръчно изработен букет с цветя от сатен, органза и дантела в цветовете на сватбата или в нейн любим нюанс и нека всяко момиче да избере брошка, която да се отличава с нещо характерно и да напомня на булката за приятелката й. Подарете й букета и нека всяка да добави към него брошката си. Ще създадете едно уникално бижу пред очите й! Как да осъществиш тази идея за подарък виж тук.

идеи-за-сватба-в-ментово-букет-от-брошки

Булката ще се зарадва много и на подарък, който ще я накара да релаксира и да се отпусне преди сватбения ден. Направете за нея SPA торта, която да включва хавлия, аксесоари за маникюр, педикюр – пиличка, лак за нокти, скраб за тяло, лосион, кристали за вана, ароматна свещ, малка бутилка винце, 🙂 шоколадче и други по твоя преценка. Всичко това оформи като торта на етажи. Бъди сигурна, че такъв подарък не е получавала никога. По желание може да добавиш и ваучер за масаж или терапия на лице и ръце, за да има подаръкът и някакъв елемент на преживяване. Ще я накарате да се чувства като истинска богиня, а тя наистина има нужда от това преди сватбения си ден!

подарък-за-булка-за-моминско-парти

моминско-парти-прогарама

Ако булката ви е запален кулинар и обича експериментите в кухнята направете й гурме торта. Какво представлява тя? Оформи от кухненски кърпи, купа, дъска или други подходящи принадлежности за готвене, етажите на тортата. Декорирай я с дървена лъжица, точилка, бурканчета с подправки, бъркалка, кухненска ръкавица и т.н. По този начин може да направиш торта с всяка тема, по която булката си пада.

изненада-за-моминско-парти

Нещо на което никоя булка няма да устои е бельото. Всички жени обожават дантелата, сатена и изрязаните форми. Подгответе секси подарък за булката, направен от бельо. Оформете букет от бельо или венец от бельо за стената на нейната стая. Изберете ярки цветове и нестандартни модели, които до сега не се е осмелявала да пробва сама. Ще изпищи от радост и изненада, защото никога не е виждала нищо подобно!

подарък-за-булка

моминско-парти-идеи

Направете й букет от лакове! Купете различни цветове, които тя би носила и ги оформете като букет. Ако тази задача ви се струва твърде сложна, доверете ни се, ние ще го измайсторим вместо вас. А булката ще бъде във възторг, защото никога не е предполагала, че може да получи такъв щур и нестандартен букет и подарък!

моминско-парти-точилка

Почерпка

Помисли за нещо сладко за допълнителна енергия и настроение по време на партито. Вероятно всички ще вложите много сили и емоции, затова една вкусотия ще се впише идеално в програмата. За сладка изненада и изкушение на булката можеш да поръчаш торта със снимка – например едно хубаво спортно мъжко тяло или нейн любим актьор, певец, спортист и т.н. Друга оригинална идея са тематичните сладки за моминско парти с надписи, във формата на сърца, рокли, корсети, годежен пръстен и т.н. Със сигурност ще огладнеете, а това е много добър вариант да заредите нови сили и да добавите красив акцент към партито.

фиемрно-парти-сладки-подаръци

сладки-моминско-парти-подаръци-за-гости

сладки-за-фирмено-парти

идеи-за-моминско-парти

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here