сватбен-букет

Още Препоръки и Съвети за сватбата от Булки ще намерите в нашата Група Моята Сватба Препоръки от Булки!

След сватбата много булки питат, как да си съхранят букета, за да им остане за спомен. Затова ви споделям идеята на Славка Велкова, която е описала всичко подробно и със снимки. Вижте и крайния резултат, а ако решите да съхраните букета си, споделете, как се е получило при вас.

Здравейте! 🙂

Тъй като много булки се чудят как да съхранят сватбения си букет, реших да им бъда в помощ, като опиша, как аз съхраних моя. Необходими материали: изсушен букет, снимка, рамка за снимки (моята е от Икеа), пистолет за топъл силикон, ножица, сухо лепило. Бях приготвила и бутониерите от подписването и празненството, но така и не ги сложих.

сватбен-букет
сватбен-букет

Букета суших 4 месеца, но според мен и след първия вече беше готов. В интернет можете да намерите различни начини за неговото изсушаване. Аз реших да го изсуша така, както го виждате на снимките, тъй като нямаше къде да го закача да съхне на обратно. Снимката, която използвах е 10х15 см, но се оказа тесничка, което като цяло не беше проблем, тъй като успях да скрия излишното място, което оставаше.

сватбен-букет

Залепих снимката към хартията, за да не се мести. В четирите края също намазах с лепило и сложих изрязаната част от рамката. Тук идеята отново беше да няма много местене на целия материал.

сватбен-букет

След като вече беше сигурно, че няма подвижни части, преминах към следващата стъпка, а именно букетът. Пипайте внимателно, тъй като изсъхналите цветя са много крехки и лесно се трошат. Докато разделях различните видове установих, че една част е хванала мухъл. За жалост ми се наложи да го махна, тъй като букетът ми не беше голям и следователно нямаше много цветя. За целта използвах кухненска хартия. След тази нелека задача преминах към рязането на цветовете. Тук важи същото правило за вниманието, тъй като аз успях да потроша няколко цвята. Сортирах ги, за да ми е по-лесно при лепенето.

булчински-букет
булчински-букет

Препоръчвам ви преди да започнете с лепенето, първо да подредите цветовете съвсем ориентировъчно. Моят букет беше обвит с плат от роклята ми, който беше останал, така че реших и него да включа в рамката. Отново изпробвах няколко варианта преди да го залепя. След като вече имах някаква идея как ще изглеждат цветята, пристъпих към лепенето. Можете да слагате топъл силикон директно върху цвета или върху рамката, изборът е ваш. Периодично събирайте нишките силикон и прашеца, тъй като се размазват върху снимката.

сватбен-букет
сватбен-букет

Когато бях готова с лепенето сложих „заграждението“ на рамката. Така установих, че в двата диагонални ъгъла се образува празнина, която запълних със зеленина. След като вече нямаше какво да се желае, затворих рамката. Бяха ми необходими 2 часа, за да приключа с всичко.

И така, мили булки, надявам се да съм била полезна. Пожелавам ви да сътворите своите уникални рамки със сватбени букети!

сватбен-букет

Влезте във Facebook Групата Моята Сватба Препоръки от Булки, където си разменяме идеи и съвети от нашия личен опит.

Следвайте Моята Сватба в Instagram и Pinterest.

Абонирайте се за единствения Сватбен канал с Полезни Видеа с Препоръки от Булки и Професионалисти.

булчински-букет

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here