гримьор-софия

Още Препоръки за сватбата от Професионалисти и Булки ще намерите в нашата Група Моята Сватба Препоръки от Булки!

Помолих Brashkova Elli от Brashkova Make-up Studio да отговори на въпросите, които най-много интересуват Булките. Обърнах се към нея, защото я препоръчват много Булки, включително и мои близки, които гримира за сватбите им:

Започна сезонът, в който бъдещите младоженци планират своите сватби. Запазване на часове за граждански брак, запазване на ресторант, снимачен екип и съответно фризьор и гримьор за булките. Най-често задаваните въпроси към мен като гримьор са: „Колко време отнема направата на грима?“ и „Можете ли да дойдете в дома ми?“ Пиша всичко това с надеждата, че наистина ще се прочете от бъдещи булки и ще проявят разбиране. Един грим отнема около час и най-подходящото място той да бъде направен е работното място на гримьора.

Причините са много.

1. Първата и най-важната е, че условията за работа в студиото са най-добри. Имаме осветление, което показва и най-малките недостатъци, за да може адекватно да бъдат скрити. Ако сме в дома/хотела се стремим да се разположим до прозорец с дневна светлина, която обаче не винаги е в наша полза. В зависимост сме от разположението на стаята (северно/източно и т.н.) и не винаги е достатъчно светло. А ако пече слънце пък е прекалено светло и горещо.

2. Имаме удобен плот, на който е разположен целият набор от козметика, на една ръка разстояние. Когато посещавам булка в дома й мога да взема със себе си определени неща, а понякога в процеса на работа ми трябва нещо, което е останало в студиото. По стаите рядко имаме плот, на който да разположим козметиката си, бутаме се на нощното шкафче/масата в кухнята или хола/. Понякога нося със себе си (освен 15кг. куфар с козметика) висок стол, на който да седне клиента. Това, обаче, не винаги ми е възможно, тъй като понякога идвам с такси или пък в бързината съм го забравила. От там идва и следващото неудобство. Когато клиента седи на нисък стол, гримьорът е приведен, а от там следват болки в гърба и кръста, които също пречат на работата.

софия-сватбен-грим

3. Спокойствие, тишина и приятна атмосфера. Не е тайна, че в сватбения ден всички се вълнуват, особено булката и нейните близки. Неволно всички, които искат да са в нейна помощ се въртят и суетят наоколо, задават един куп въпроси, разсейват както нея, така и гримьора. Случвало се е по време на грим булка да става няколко пъти от стола, за да потърси вратовръзката на брат си; да слезе до долу да вземе украсата за колата; да отиде до кухнята да види добре ли са наредени сладките в чиниите и т.н. Постоянно прииждащите гости в дома също са разсейващи- с всеки трябва да се поздравите, да им обърнете внимание, да си кажете по някоя дума- съответно пак прекъсваме процеса на работа. По време на грим е важно да стоите мирно и говоренето да е сведено до мунимум. Всяко движение от ваша страна означава прекъсване.

Примерите са изключително много и са все дребни нещица, които на пръв поглед за вас не са кой знае какво, но за един гримьор са спънки. За да бъде перфектен крайният резултат , моят съвет е да разпределите времето си така, че в деня на сватбата си да посетите фризьора и гримьора на работните им места. По този начин всеки ще свърши работата си максимално добре, а вие ще си подарите няколко часа спокойствие и ще се насладите на разкрасителните процедури.

сватбен-грим

Влезте във Facebook Групата Моята Сватба Препоръки от Булки, където си разменяме идеи и съвети от нашия личен опит.

Следвайте Моята Сватба в Instagram и Pinterest.

Абонирайте се за единствения Сватбен канал с Полезни Видеа с Препоръки от Булки и Професионалисти.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here