Още Препоръки за сватбата от Булки ще намерите в нашата Група Моята Сватба Препоръки от Булки.

Споделям ви опита на нашата булка Вероника Христозова, която беше на проби на булчински рокли в няколко бутика. Тук тя ви предлага някои основни моменти, за които да помислите и да се подготвите, когато започнете търсенето на РокляТА.

1. Набележете бутиците, които сте харесали и запазете час за проба. 

Запазването на час е препоръчително, за да може да Ви обърнат внимание, да не сте притиснати от времето и спокойно да премерите всички модели, които харесате. По възможност запазете час в светлата част на деня за оптимално осветление.

2. Подготовка преди да отидете в бутик.

  • Изберете бельо за проба. Съветвам да закупите пристягащо бельо в телесен цвят, за да може да оформите талията и да се чувствате добре. Аз лично бях с това бельо. Много от собственичките на бутиците ме поздравиха за избор на бельо. Чувствах се изключително комфортно. Няма нужда от сутиен – повечето рокли имат подплънки.
  • Сложете лек грим, който ще ви помогне да усетите цялата визия. Лично аз бях с хубава основа (фон дьо тен), лек контур и руж, бях подчертала веждите, на очите имах светло кафеви сенки със черна линия в основата на горните мигли (пак с черни сенки за по-мек вид) и спирала. Можете да разгледате ютуб видеа за вдъхновение (search: bridal makeup).
сватбена-рокля
  • Направете небрежна прическа. Бих посъветвала небрежни къдрици и прическа тип half up, half down. Или на български – горната част прибрана отзад с фибичка. Ако слагате було това е удачен вариант. Повечето рокли стоят добре с този вид прическа за проба. Разбира се винаги е вариант да направите и прическата, която сте предвидили за самия сватбен ден.
булчинска-рокля-софия
  • В повечето бутици има различни размери обувки на висок ток, така че не е нужно да си носите, но ако имате вече закупени такива за сватбата бих посъветвала да ги носите, за да придобиете по-точна представа.

И един съвет: сложете парфюм, който мислите да носите на сватбата за финиш.

3. В бутика

Пригответе си синтезирана информация за сватбата, къде ще е, какви представи имате за роклята, какъв цвят, какво категорично не искате, какво категорично искате (ако знаете).

  • Основните неща са: тънки презрамки, бюстие, по-дебели презрамки.
  • Линии: русалка, А-линия, принцеса.
  • Материи. Изчистени модели или по-пищни и екстраваганти.

Ако имате конкретен модел, който искате да пробвате носете снимка или запомнете името на роклята. В бутиците можете да избирате и още няколко модела, които да пробвате (повечето бутици нямат ограничения за брой, стига да влезете в резервирания астрономически час).

Към всяка рокля можете да  добавите и було, за да видите как стои. В някои бутици предлагат и диадема или някаква украса за косата – ако не Ви предложат, попитайте дали могат да Ви услужат за проба. Визията става доста по-различна.
Експериментирайте, пробвайте различни модели, различни стилове, цветове и нюанси. Сега е момента да разберете кое Ви харесва. Бих посъветвала да пробвате и това, което не сте мислили, че ви отива. Снимайте се или помолете някой да ви снима, видео също. Снимките ще са Ви полезни след това да сравнявате. Разходете се с роклята из бутика. Можете да разпитате какви корекции могат да се направят, ако нещо конкретно не ви допада или искате да подмените.

И накрая: Още щом се видите в рокляТА, ще познаете че е Вашата, категорична съм в това по мой опит.
Ако пък се колебаете, преспете с мисълта за вариантите, върнете се и пак пробвайте роклите, поискайте мнения.

Успех!

булчинска-рокля-софия

Влезте във Facebook Групата Моята Сватба Препоръки от Булки, където си разменяме идеи и съвети от нашия личен опит.

Следвайте Моята Сватба в Instagram и Pinterest.

Абонирайте се за единствения Сватбен канал с Полезни Видеа с Препоръки от Булки и Професионалисти.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here