Още Препоръки за сватбата от Булки и Професионалисти ще намерите в нашата Група Моята Сватба Препоръки от Булки!

Помолих Olya Dermenji от Luminous Flux Makeup, която е гримьор и булка в нашата група, да сподели няколко трика за сватбения грим:

Здравейте прекрасни момичета, мили бъдещи и минали булки!

Казвам се Олга и освен, че също съм булка, съм и професионален гримьор. Заедно с администраторите на чудесната ни група решихме, че би било полезно да напиша една статия за особеностите на булчинския грим.

Сватбеният ден е един от най-вълнуващите дни в живота ни. Само ние, момичетата, знаем колко е важен този ден за нас. Каква роля играе избора на мястото, концепцията, декорацията, цветята, роклята… Най-важният момент може би остава визията ни и днес ми се иска да обсъдим точно това.

Няма, обаче, един перфектен грим, който би отивал на всяка една булка. Това, което предлагам е да се подчертаят чертите, запазвайки при това индивидуалността на булката. Не всяка жена е невинна и нежна по натура, не е нужно това да бъде концепцията на всяка омъжваща се дама. Ако си екстравагантна бунтарка, нужно ли е да го подтискаш или да се чувстваш некомфортно с грим, който би отивал на по-романтично настроена девойка?

Най-важните моменти, върху които е добре да се обърне внимание, са следните:

Пробен грим

Мили момичета, изключително важно е да се отиде на пробен грим, защото това е генералната репетиция на визията ви за най-вълнуващия ви празник. По време на пробния грим вие се запознавате лично с гримьора си, усещате дали има химия помежду ви, дали си пасвате, дали вижданията ви съвпадат и дали той е вашият човек. Добре е да обърнете внимание как работи гримьорът – дали си почиства ръцете, дали инструментите му са чисти, дали спазва хигиена при използването на продуктите, както и това с какви продукти работи. Дали гримьорът ви е внимателен с вас – дали ви държи в течение на процеса, дали ви задава нужните въпроси, най-малкото дали ви обяснява процеса на работата си. Със сигурност не искате в един момент да се обърнете към огледалото и от там да ви гледа Галена, Преслава, Анелия, но не и вие. Най-малката полза, която ще ви донесе пробният грим е наблюдението ви за качеството на работата на гримьора – дали изобщо сте останали доволни от грима, дали се харесвате с него. Представете си да ви гримират зле или да не се харесате на сватбения си ден, да се триете и чудите как да поправите чуждите грешки в последен момент. На мен това ми звучи кошмарно.

Ще ви обясня и от гледната точка на гримьор защо е добре булката да дойде на пробен грим. Освен, че е важна химията с клиента -да се чувствам отпусната и себе си, добре е да видя клиентката поне веднъж преди сватбения ѝ ден. Пробният грим е буквално грим „проба-грешка“.

Колкото по-често гримирам една дама, толкова по-хубав става гримът и това се дължи на един елементарен факт – опознах добре лицето ѝ. На пробния грим ще видя какво е състоянието на лицето и веждите на булката, как кожата ѝ реагира на един или друг продукт. Ще избера нужната техника, нужните продукти, ще получа и обратна връзка как се е държал гримът през целия ден. С първата ми булка направихме две пробни визии – в крайна сметка гримът на сватбения ѝ ден е беше идеален и двете останахме много доволни.

грим-за-сватба

Състоянието на кожата

Няма грим, който ще скрие всички недостатъци и несъвършенства на кожата. За жалост е точно обратното – той само ще ги подчертае. Да, възможно е да се скрият тъмните кръгове и дори някое друго зачервяване, ако обаче, кожата е дехидратирана, суха, възпалена – гримът няма да помогне много. Обърнете внимание на кожата си поне няколко месеца преди вашия празник. Отидете на козметик, изберете нужната грижа за кожата си, поглезете я с някоя друга процедура. Гарантирам ви, че гримът ще се слее с кожата ви в едно ако тя е добре подготвена за това. Много от дамите се притесняват, че гримът им ще изглежда като „маска“. За да не се случи това е препоръчително да осигурите на кожата си необходимата грижа. И не на последно място, да изберете наистина добър гримьор.

Това, което Не бих препоръчала, е почистващи процедури ден или два преди сватбата. Може да пробвате нови процедури, пилинги и почистващи ритуали когато си пожелаете, но не и ден преди да се омъжвате. Недейте да рискувате с нови експерименти.

гримьор-сватба

Доверието към гримьора

Не се страхувайте да се доверите на гримьора си. Ако той/тя ви препоръчва нещо по-различно от очна линия – опитайте. Възможно е да не ви стои добре, ако имате паднал клепач. Опитайте нещо ново, ако гримьорът ви го предлага. Все пак сте наели гримьор, защо да му плащате, щом ще ви гримира така, както се гримирате всеки ден сама? Доверете му се, най-вероятно през ръцете му/ѝ са минали доста булки и вече знае как да подготви кожата така, че тя да изглежда добре на снимки, гримът да издържи всички емоции на деня и да не се свлече в деколтето.

Нежният грим е прекрасен. Той подчертава естествената красота на жената, нежната ѝ женствена натура. И не се вижда на снимки. А след като цялата ви рода ви е нацелувала по бузите, от грима ви няма да остане и следа.

Имайте предвид, че леките нежни гримове не са много добра идея за сватбения ви ден. Най-малкото защото не са достатъчно трайни. Питайте гримьора си за алтернативи. Има начини да се подчертаят естествената красота и женствената натура с една идея по-интензивен грим. И това в никакъв случай не означава, че гримът трябва да бъде опушен черен.

Разгледайте снимки на знаменитости от червения килим, с тях работят най-високо платените гримьори в света. Обърнете внимание, че там рядко се срещат черни опушени гримове.

Може да използвате цвета на сватбата си за вдъхновение. Добавете розови/прасковени дори зеленикави нюанси върху очите или подчертайте устните си с червено или бургунди. Повярвайте ми, никой няма да ви устои, ще сте най-красивата булка!

Още един важен нюанс, който много булки подценяват са изкуствените мигли. Не се страхувайте от тях. С тях няма да приличате на изкуствена кукла или гримиран мъж. Кажете на гримьора си да ви избере максимално естествени мигли или помолете да ви сложи снопчета. Допълнителните мигли са черешката на тортата на вашия грим. Те отварят очите, добавят им дълбочина и завършен вид на визията. С мигли гримът винаги е по-красив, дори ако са залепени съвсем малък брой снопчета. Звездите на червения килим винаги са с мигли. Нима те изглеждат изкуствено?

И последен най-важен нюанс от визията ви е любовта. Когато душата ви е щастлива, очите ви сияят, а усмивката озарява целия празник – всеки един грим изглежда зашеметяващо!

Бъдете щастливи и завинаги влюбени!“

гримьор-за-сватба

Влезте във Facebook Групата Моята Сватба Препоръки от Булки, където си разменяме идеи и съвети от нашия личен опит.

Следвайте Моята Сватба в Instagram и Pinterest.

Абонирайте се за единствения Сватбен канал с Полезни Видеа с Препоръки от Булки и Професионалисти.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here