Оригиналния пост вижте в Групата на булките Моята Сватба – Съвети от Булки
 
 
Нямам намерение да ви давам мъдри съвети как да правите или да не правите празника си, защото това си е вашият ден. Единствено бих ви окуражила да следвате сърцето си и да направите сватбата си така, както ВИЕ бихте желали, без да се поддавате на „правилата за идеалната сватба“. Тя ще бъде идеална, защото е ВАШИЯТ специален ден!
Организирахме сватбата от разстояние, тъй като не живеем в България. Ето как го направихме и кой ни помогна:
· В Wix.com си направихме сайт с електронна покана. В Денят на празненството разпечатахме благодарствени картички, които да останат за спомен на гостите.
· Разделихме партито от ритуалите в общината и църквата, които се случиха в друг ден. В денят на партито имахме „фалшив ритуал“, в който си разменихме обети един към друг.
· Не наехме агенция, но имахме професионална помощ за организацията от Snejina Nacheva, която направи чудеса и ни спести много главоболия. Тя се беше заела с наемането на всички без фотографа и сладкарите, които бяха известни от преди това. Също така тя отговаряше за всичко в деня на празненството.
· Година по-рано запазихме Приказната Градина – УДИ ком Парти Център (от втори опит тъй като предната година нашата дата беше запазена). Знаехме, че това е нашето място и останахме изключително доволни от избора.
 
арка-за-изнесен-ритуал
 
· Един от въпросите, които стои пред всяка една булка със сватба извън града е какво да прави с настаняване и транспорт. Повечето ни гости дойдоха със собствени коли. За тях имахме осигурен дринк енд драйв, който работи с градината. За гостите ни без коли бяхме осигурили малко автобус на идване, а после сами се разпределиха по колите на другите гости и нямахме никакъв проблем.
· За снимките ударихме джакпота с Veronica Lubenoff Photography, които направиха чудеса със снимките. По принцип нито аз, нито съпругът ми се сме големи фенове да бъдем пред обектива, но Вероника и Радо ни предразположиха много и чудото стана ❤️
· Третото най-важно нещо е изборът на DJ. При нас имаше малко драма там, защото се правихме на големи аристократи и не искахме да има чалга (просто не е нашата музика).
За щастие намерихме нашият човек в лицето на Сватбен DJ Defo който безапелационно доказа, че може да имаш мега яка сватба и без всички музикални жанрове Сработихме се супер бързо и с много малко обяснения се получи всичко. Без стрес, без драми и почти без думи всичко беше както трябва. Страхотен професионалист, наистина интелигентен водещ, който не просто пуска музика, а следи от какво имат нужда гостите и знае кога какво да прави , за да държи партито на макс!
· За храната се доверихме на LAURA catering, който просто бяха феноменални! Избрахме блок маса, защото искахме да дадем избор на гостите си да хапнат, каквото и колкото поискат. При нас идеята сработи перфектно, тъй като гостите не бяха много (80 човека). Ако изберете този вариант бих ви посъветвала да измислите вариант за вашите баби и дядовци, защото не всички биха били отворени към този вариант.
 
сватбена-прическа
 
 
сватбен-фотограф
 
 
украса-на-маса
 
· За нас имаше само една опция за майстор на тортата Vanilla Kitchen. Няма смисъл да обяснявам колко са велики. Само ще кажа, че имахме доста повече парчета торта от гости и въпреки това всичко се изяде до шушка. Както написах и на Ваня, все още спорим дали тортата беше по-вкусна или по-красива.
· Украсата няма да ви я описвам, ще ви я покажа! Графичните материали са мое дело (няма как да не се похваля), всичко останало е сътворено от Roza Ninova, която просто надмина себе си! Всичко беше на място и в правилната доза! Смело мога да кажа, че за мен украсата беше много класна и изискана. И това постигнато без нито една панделка
· Бижуто ми за коса беше от Naturellka, която се справи страхотно и откъм бързина и откъм качество на работата!
· Роклята ми е дело на Princess Fashion Studio . Ако си търсите рокля, която излиза от стандартите там е вашето място. Ако искате да сте по-екстравагантни те ще ви помогнат. Ако търсите по-изчистена рокля като мен, отново това е вашето място. От тях получих и най-добрия съвет. Важното е роклята да отговаря на стила и на мястото на сватбата. И те създадоха моята рокля, която напълно отразяваше мен и ме караше да се чувствам прекрасно!
· Косата ми беше дело на Ася от Hairspray Beauty Studio, която въпреки грешката ми да не си направя пробна прическа се справи брилянтно и беше супер мила и търпелива, въпреки че аз бях адски досадна
· Гримът и прическите на всички важни дами на деня беше направен в COCO dry bar & more, които показаха страхотен професионализъм. Гримът ми не мръдна цяла вечер, въпреки, че беше много горещо.
Със сигурност има много неща, които не съм споделила, но ако имате въпроси с радост бих ви помогнала ! И ви желая успех в подготовката, нека имате една прекрасна сватба!
 
 
украса-на-маси
 
 
сватбен-фотограф
 
 
бижута-за-коса
 
 
табелки-за-имена
 
 
организация-на-сватба
 
 
сватба-фризьор
 
 
 
торта-от-мъфини
 
идеи-за-сватба
 
 
 
подаръци-за-сватба

Снимките са публикувани със съгласието на създателите им от Veronica Lubenoff Photography, за което им благодаря, че дават възможност на бъдещите булки да видят работата им чрез препоръките от доволни клиенти!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here