Оригиналния пост вижте в Групата на булките Моята Сватба – Съвети от Булки

Здравейте!
Пиша този пост, в помощ (надявам се) на бъдещите булки.
Общо 3 месеца усилена подготовка (като започнах 6 месеца преди датата) + страшно изморителната седмица преди самата сватба… Истината е, че нямаше да се справя без безценните съвети на Joana Tomova!
Единственото нещо, което бих променила в самия ден е че ми липсваше само един координатор на събитието (който да следи за плащания, наличие на алкохол, смяна на места в последния момент, настаняване на непредвидени гости, да се сети за питките вместо мен…и т.н. и т.н.), останалото беше изпипано, благодарение на всички замесени.
Ресторант – Парк Хотел Москва / Park Hotel Moskva (Отдавна не бях комуникирала толкова лесно и приятно с управител, а именно Донка Иванова. Ресторантът побира 360 човека, храната беше вкусна, а обслужването на ниво.)
Църква – Храм „Въздвижение на Св.Кръст Господен“ кв. Лозенец(Отец Божидар впечатли всички ни, с чистотата и топлината си.)
Грим и коса – Maria Gospodinova (Най-големият професионалист в сферата. От 9:00 до 12:30 успя да направи гримът и косата, както на мен, така и на кумата, сестра ми и майка ми. Всичко не мръдна до сутринта, въпреки жегата, танците, тортата… 🙂 )
Козметични процедури – DUPISSIMA (Страхотни са!)
Оркестър за извеждане – Оркестър за сватби и извеждане на младоженец, кум и булка – Формация „Вихри (Благодарна съм на кума, че покани тези прекрасни момчета, за да стане празникът ни още по-хубав под съпровода на българска народна музика.)
Роклята ми е дело на Lidia Hristova (Млад дизайнер с невероятна грижа към детайла и моите представи. Благодаря ти, че ме накара да се чувствам като принцеса.)
Подаръци за гости – Magnet – Магнитни снимки (Най-оригиналният подарък, според моите гости. Снимките направихме, докато получавахме поздравления в градината и само след 1 час вече държаха в ръцете си магнитните ни общи снимки. Сега във всеки дом на хладилника стои споменът от този ден.)
Декорация – JoanaTomova.com (Думите са излишни, особено и ако познавате работата й. Ненадмината в сферата и в сватбения бранш. Чувствахме се като в приказка, както в ресторанта, така и в градината. Направи букета ми, гривничките за шаферките и кумата, бутониерите за младоженеца и кума и украси тортата ни с живи цветя, което допринесе за магията на целия празник. Единственото, което ти идва на ум, когато видиш работата й е “Уау!”)

сватбена-декорация-естествени-цветя

Печатни материали – N Boutique (Перфектно съчетани с цялата тема на сватбата, изработени от висококачествени материали.)
Покани – www.pokani.net (Просто видях моите покани и ги познах веднага. Съобразиха се с желанията и корекциите, които направих и пристигнаха страшно бързо.)
Фотограф – MotionBeard (Нямам думи! Сами можете да видите работата му. Уловил е емоцията на цялата сватба и много ценни моменти, които с радост ще изкарам на физически снимки и ще направя страхотен сватбен албум за спомен.) MOTIONBEARD.COM
Видео – Iliya Shekerdzhiev (С нетърпение очаквам крайния продукт, който ще споделя, но от всички препоръки, които получих за него и досегашната му работа, вярвам че резултатът ще отговаря на всичките ни очаквания. Монтажът е дело на Todor Barganov ❤️.)
Хореограф – аз! 🙂 Тъй като това е професията ми, освен нашия сватбен танц, в който включих и кумовете и шаферките, направих и кумското надиграване м/у кума и неговата приятелка (облечени в автентични носии) и кумата и нейния приятел. Заигравката беше в битката между българския народен танц и комерсиалните модерни танци. Надиграването приключи с обща част и спечелването на специални бутилки. Етикетите за тези бутилки, както и благодарствените картички за шаферките са дело на SIE – покани Кръщене Рожден ден Сватба. Мълниеносна реакция в последния момент, страхотно отношение и работата им донесе сълзи от радост и умиление.)

горска-сватба-софия

Бижу за коса – Бутикови бижута “ С любов“ / Boutique Jewelry „With Love“ (Страхотна изработка. Бижуто допълни перфектно цялостната ми визия. Благодаря!)
Кошничките, пълни със стотинки и бонбони – Арт Ася А (Няма празник, в който да не зарадвам любимите си хора с произведения на изкуството, направени с ръце и сърце от Asia Axentieva, независимо дали става въпрос за мартеници, коледни играчки, цветя от плъстена вълна, великденски яйца и каквото още се сетите. Ася дарява любов.)
Програма – Expose Team❤️❤️❤️ Карам ги подред:
DJ – Кръстьо Тошев (Невероятен професионалист, който усети нас и гостите ни и буквално не ни остави да седнем до сутринта. Помогна ми изцяло с програмата и изнесе всички ритуали в ресторанта, заедно с Цвети и Светльо от Expose.)
Изпълнители – Cvetelina Marinova и Svetoslav Vladimirov (Богове! Истински! Тук на земята! 🙂 Няма други хора, които да подарят такава емоция на каквото и да е събитие. Само мога да се радвам и гордея, че работя с тях.)
Надявам се да не пропускам някой! 🥰
Благодаря ви, прекрасни хора! Без вас нямаше да имаме мечтаната сватба!
Дълъг пост, каквато беше и подготовката на този така чакан и мечтан ден! Дерзайте и бъдете щастливи!

ресторант-за-сватба-софия

Снимките са публикувани със съгласието на фотографа им Стефан Стефанов от MotionBeard, за което му благодаря, че дава възможност на бъдещите булки да видят работата му чрез препоръките на доволни клиенти!

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here