И така след втория ден програмата ни се изясни и подреди и дните ни протичаха приблизително така:

7 ч.- Ставане.  Дани се буди първи. 🙂

7-8:30 – Закуска за Дани, смяна на памперс, обличане, мазане със слънцезащитно кремче. Ние ползвахме на La Roche-Posay специално предназначено за бебета и деца и нямахме никакви грижи. Първоначално предпочитах да не го мажа, а да го пазя само на сянка, но и на сянката се изгаря, затова по-малкото зло е да е намазан. Игра с Дани. Закуска, обличане и приготвяне за нас.

Какво има в плажната чанта с бебе?

 • Чаршаф вместо хавлии за всеки. Когато бебко си играе и се движи, ще събере тясната хавлия за нула време и ще я напълни с пясък, а съответно и себе си. Чаршафът дава възможност и свобода да се разположите заедно и да се занимавате, без да тупате постоянно пясъка. За настроение и атмосфера си вземете цветен чаршаф. 🙂
 • Слънцезащитен крем за бебо – например на La Roche-Posay.
 • Резервни дрешки
 • Шапка за главата! – Ние ползвахме шапчица с козирка по цялата периферия, която му пазеше и отзад вратлето. Ако ви се наложи да търсите лятна шапка през зимата, ще е малко трудно да намерите, но има!
 • Памперси
 • Кремче срещу подсичане.
 • Мокри кърпички
 • Подложка за смяна на памперса.
 • Бяла кърпа или пеленка – многофункционална е, винаги влиза в употреба за нещо.
 • Голямо шише вода – за миене на ръчички и личице от време на време. Солената вода не е препоръчителна, ще му горчи като си ги лапне.
 • Храната на бебо
 • Лъжичка
 • Лигавче
 • Играчки!
 • Комарник за количката
 • Чадърче към количката
 • Голям тънък шал за покриване на количката.

полет-самолет-бебе-дете

захранване-бебе-пътуване

8:30/9 – Тръгваме към плажа. За Дани отново е време за дрямка, той спинка на всеки 2 ч. По пътя към плажа заспива в количката и там го настаняваме под някоя дебела палмова сянка. Задължително завивах количката с шал, за да го предпазва допълнително от слънцето и насекомите.

9-10 – Дани спинка, ние плажуваме, гмуркаме се – малко лично време за нас. Наглеждаме бебко периодично.

10 – 12 – Дани хапва и си играе. Както вече споделих, на плаж с бебо не препоръчвам да ползвате хавлии. Твърде малки са, бебо бързо ще ги събере и напълни с пясък и ще настане едно непрестанно тупане и чистене. Вземете един голям чаршаф или друга постелка с такъв размер, където ще има място и за трима ви. Бебо ще е в средата и няма да има достъп до пясъка. За нас това беше най-доброто решение, понеже той все още не умее да си играе с пясъка. Носете голяма бутилка вода, освен за пиене и за миене на бебешки ръчички и играчки, защото колкото и да го пазите, пак ще ги налепи с песъчинки, а после ще иска да ги лапне.

12 ч. – Тръгваме от плажа, за да избегнем горещите часове. Наистина по това време на деня ставаше топло, но не непоносимо. Малдивите са близо до Екватора и денонощно температурата е почти постоянна между 25 и 30 градуса. Насочваме се към ресторанта за обяд. По пътя бебо заспива и докато той си спинка, ние хапваме.

През цялата почивка се хранехме в тайландския ресторант Sea La Vie. Храната, обслужването и обстановката бяха отлични! Наистина всичко, което поръчахме беше вкусно. Едно от любимите ни ястия беше Thai Pad – паста със сладко кисел сос, ядки и по избор пиле, риба тон и др. Едно от нещата, които ми направиха впечатление беше салатата с риба тон, която се състоеше от 90 % риба тон и 10 салатка. Знаем, по нашите ширини пропорциите са обратно. 🙂 Цените бяха съвсем нормални, а удоволствието пълно! Ресторантът има само 1 минус – в петък не работи. Почивен ден е на целия остров, някои не работят само до молитвата в 14, други изобщо. Петък там наистина е ден на майстора! 🙂

малдивите-цени-хотел

почивка-с-дете-разходи малдивите-хотел-цени малдивите-семейна-почивка на-плаж-с-бебе-хранене малдиви-транспорт-цени

13-16 ч. – Почивка в стаята и за трима ни. Баня за бебо – щом ние имаме нужда да се разхладим и къпем в океана, значи и той има. Къпехме го следобед и вечер, не всеки път с шампоанче. Важното е да се освежи и разхлади. Хапване, сменя на памперс и игра с Дани. Следобедна дрямка и приготовления за плаж.

16-18 ч. – Плажче. Игра с бебо и хапване. Времето е много приятно, леко прохладно, но връхна дреха няма да ви потрябва на Малдивите. Слагахме бебо в кенгуруто и се разхождахме тримата по плажа. Благодарение на Дани завързахме много запознанства. Всички му се радваха, разпитваха ни за него. Запознахме се с италианци, руснаци, немци, французи и др. Семействата с по-големи деца ни споделяха, че са започнали да пътуват с тях още от първите месеци и всичко си е било наред. Една двойка от Дания беше обиколила 5 континента до 2 втората годинка на дъщеря им. Като цяло хората споделяха, че който не е опитал да пътува с бебе и с деца, той не може. Можем да го потвърдим! 🙂

с-бебе-на-море

18-19 ч. Баня за Дани и хапване.

19 ч. – Вечеря за нас и сън за бебо. На Малдивите нощният му сън започваше по-рано от обикновено и беше по-продължителен. Имаше две нощи с по 5 часа сън без прекъсване, което не се беше случвало никога! За мен това си беше истински подарък и разбира се на следващия ден бях енергийна бомба! 🙂 Обикновено спя средно по 2 часа, което е страхотно изпитание за нервите, физиката, психиката и за околните.

Това е програмата, която ние преценихме, че е подходяща за нашият формат почивка с бебе. Разбира се Малдивите предлагат и много допълнителни занимания, като наблюдаване на делфини, гмуркане, шнорхелинг, романтична вечеря на плажа, плаж на частен остров и т.н. Цените на тези удоволствия са от порядъка на 70-80-90 долара на човек. Ние преценихме, че на този етап ще е трудно да се включим. Шнорхелинг всеки може да си направи и сам, няма нужда от специална организация, достатъчно е само да има очила за плуване, а коралите и рибките са навсякъде. Дори не е нужно да се влиза на дълбоко. Ние избрахме спокойния вариант на семейна почивка и успяхме да се насладим пълноценно на времето заедно. Забравихме за всички битовизми, стрес, трафик, новини и всички други „екстри“ на цивилизацията. В ежедневието ни е много трудно да прекарваме време заедно като двойка, защото всичко се върти около бебо. Това пътуване беше един от златните моменти, когато семейството наистина се чувства като такова и се посвещава само на важните и истински моменти. Не е трудно, страшно или сложно да се пътува с бебе. Ако преборите колебанията и мнителните хора, ще си направите подарък, който заслужавате и към който ще се връщате с радост и удоволствие със снимките и видеата. Вярвайте на себе си, собствената си преценка и интуиция и живейте пълноценно. Така и децата ни ще се научат от нас, как да живеят щастливо! 🙂

Още снимки и видео от Малдивите можете да разгледате във Facebook и във влога ни Two and A Half Travel .

ENJOY! 🙂

малдиви-бебе-плаж малдивите-храна-ресторант почивка-с-бебе-разходи море-с-бебе-багаж на-море-с-бебе малдиви-валута-цени

малдивите-плаж-хотел

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here