Обикновено не младоженците са тези, които решават, какво да им бъде казано на ритуала при подписването, но защо пък не?! Всички ритуални зали и водещи на ритуали си имат репертоари, които дори и да варират, все пак доста си приличат помежду си. А вие като младоженци ще чуете тези думи, едва когато вече сте на път да станете семейство. Тогава защо вие да не изберете, кои да са думите, с които да направите тази важна стъпка? Така те ще ви докоснат много по-силно и наистина ще почувствате, че това което чувате е и това, което искате да сбъднете.

Попаднах на един много красив и силен текст, който би звучал много различно, нестандартно и дълбоко на сватбения ритуал. Докато го четете, отговаряйте мислено на всеки един въпрос, чувствайте и си представяйте, как бихте осъществили това в бъдещия ви щастлив семеен живот. Надявам се и ви пожелавам всички отговори да са ДА!

Днешният ден е началото на нов живот за вас. В този специален ден можете да изразите онова, което носите в сърцето си. То е изпълнено с очаквания за радост и щастие. До вас стои съвършеният партньор и вие сте готови за този съюз. Какво означава да бъдете готови за този съюз? Как ще се отнасяте с човека, който обичате толкова много? Как ще се отнасяте с човека, който ви позволява да изразявате себе си напълно, който уважава свободата ви и не изпитва нужда да ви контролира? Как ще се отнасяте с някой, който ви обича такъв човек, какъвто сте и не само какъвто сте, но и защото сте такъв; някой, който се държи нежно и внимателно с вас и се обръща с най-милите думи; някой който ви уважава толкова много, че можете да бъдете всичко, да правите всичко, да чувствате, каквото искате?

Готови ли сте за тази връзка?

Можете ли да позволите на любимия си човек да бъде себе си, без да го критикувате? Можете ли да го обичате такъв, какъвто е, без да се опитвате да го променяте. Можете ли да уважавате любимия си толкова много, че никога да не ви се иска да му казвате какво да прави, какъв да бъде, в какво да вярва, в какво да не вярва? Можете ли да го обичате толкова много, че никога да не ограничавате проявленията на живота му, проявленията на духа му?

Способни ли сте да обичате така?

Готови ли сте за този съюз? Можете ли да обичате и дарявате любовта си така, както любимият ви прави? Можете ли да обичате, без да съдите и без да обвинявате? Можете ли да живеете до края на живота си в пълно единение с любовта, така че да обичате без причина? Можете ли да посветите целия си живот на любовта, така че всяко проявление на живота ви, всичко, което казвате и правите, да е ръководено от любовта?

Затворете за миг очи и отговорете наум в душите си!

А сега отворете очи и отговорете искрено и със сърцето си един на друг!

ДА!

Нека животът ви бъде вечен меден месец!

Обявявам ви за съпруг и съпруга…. и т.н.

Пълния текст можете да прочетете в книгата на Дон Мигел Руис „Молитви“.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here