фото-будка

Още Идеи и Полезни Съвети за сватбата от Булки и Професионалисти ще намерите в нашата Група Моята Сватба Препоръки от Булки!

Решили сте да изненадате гостите на сватбата си с фото будка? Чудесно!

Ето няколко съвета от Alina Photo Booth.

ПОЗИЦИЯ НА ФОТО БУДКАТА

Хубаво е да определите равно и широко място ( около 2,5м на 2,5 м) , за да може гостите да се чувстват удобно позирайки пред обектива. Имайте и на предвид , че освен самата машина на определеното място ще се постави фонова система с декор и маса на която ще има аксесоари за снимките. А, да не забравяме и място за асистента , който ще прави снимките! Също така, често има струпвания и опашки до фото будката, затова повече място няма да е излишно.

фото-будка

Колкото до въпроса : навън или вътре да разположим фото будката – това е изцяло по ваш вкус. Разбира се, на дневна светлина снимките стават по-хубави, но трябва да се съобрази факта, че слънце и дъжд не са добра идея за машината. Затова наличието на навес в градината е шестица от тотото.

фото-будка

В КОИ ЧАСОВЕ ДА РАБОТИ ФОТО БУДКАТА?

Едно от най-трудните решения, с което досега моите клиенти са се сблъсквали!

След като вече сте проучили пакети и цени на всички фото будки на пазара, сте капарирали вашият избор. Нека за пример да вземем пакет с продължителност 3 часа. Вие трябва да намерите слот във вашата сватба с продължителност 3 часа в който вашите гости и самите вие максимално да се възползвате от услугите на фото будката. Но често програмата на сватбата е доста добре запълнена и ….време за фото будката не остава. Тук ще си позволя да ви дам съвет след сладкия и горчив опит на предишни сватби.

Най-добрият момент за работа на фото будката е на коктейла на събитието!

Позитиви:

  • Гостите могат да отделят предостатъчно време на фото будката, докато младоженците са на фотосесия или си почиват (или пък вечерята в ресторанта все още не е сервирана).
  • Вниманието към младоженците не е отнето.
  • Гостите не скучаят на коктейла.
  • Грима и прическите на дамите са перфектни ( знаете колко е важно това за тях).
  • По-голямата част от гостите не са опиянени (все още).
фото-будка

Не добрият момент за работа на фото будката е от 21:00 до 00:00 или по-късно. Тук позитиви поне според мен – няма. Негативите са доста, особенно ако поради някаква причина фото будката е сложена в залата на събитието. Така ще привлича вниманието на гостите по време на ритуалите и игрите, ставайки доста неудобно за младоженците.

От друга страна този часови диапазон е неподходящ, тъй като точно тогава гостите са седнали да вечерят, да пият едно питие и да се наслаждават на програмата на събитието и често пъти никой не се сеща, че има фото будка във фоайето или навън в градината.

Била съм свидетел и на други сватби на които са били мои колеги – нашате присъствие се обезмисля , ако е в късните часове на едно сватбено тържество.

фото-будка
фото-будка

СНИМКИ, КАДРИ И РАМКА/КОНТУР

Тук е хубаво да разясня на бъдещите булки и младоженци каква е разликата , защото често с моите клиенти в този етап на обсъждане на детайли срещам трудност.

По време на събитието всяка една фото будка принтира снимки на момента – времето за принтиране на 1 бр. варира от 8-9 сек. до 12-13 сек.

Кадрите на снимката могат да бъдат от 1 до 6 бр. Разположени върху 1 снимка с размер 10/15см.

Най-често избирания брой кадри е 1 бр., тъй като повечето младоженците смятат , че при по-голям брои кадри биха отегчили своите гости , но не винаги е така. При снимка с 3 или 4 кадъра се получават страхотни GIF анимации , които могат след това да бъдат разпратени по имейл!

Рамката или така наречения контур по снимката е цветната част от снимката на която са разположени вашите имена, инициали и/или дата. Хубавото е, че рамката може да бъде изработена по ваше желание, като почти винаги младоженците искат рамката да съвпада с темата на сватбеното тържество, цвета на сватбата и/или да изглежда като поканите им .

Надявам се , че съм била полезна !

С обич : Аделина Кръстева, Alina Photo Booth

Влезте във Facebook Групата Моята Сватба Препоръки от Булки, където си разменяме идеи и съвети от нашия личен опит.

Следвайте Моята Сватба в Instagram и Pinterest.

Абонирайте се за единствения Сватбен канал с Полезни Видеа с Препоръки от Булки и Професионалисти.

Снимките са публикувани със съгласието на Аделина Кръстева от Alina Photo Booth.

фото-будка

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here