Наближава сезонът на сватбите. С хубавото време и слънцето идват и приготовленията за един от най-важните дни в живота – сватбата. Повечето сватби са в края на пролетта, през лятото и първите все още топли дни на есента. Подготовката обаче по това време вече е в разгара си, защото детайлите са безброй много, а интересното е, че вместо да намаляват, се умножават с наближаването на сватбения ден. 🙂

Кое е най-важното от всичко? Кое е това, което се запомня и остава? Ние от Букети Марини  подбрахме 12 проверени съвета на булки и техни близки за сватбения ден.

 1. Каквото има да се случва, ще се случи – не се тормозете. Насладете се на вашия ден и се забавлявайте много и до последно.
 2. Обуйте си удобни обувки.
 3. Дишайте дълбоко. Не се ядосвайте за дреболии. Ако в края на вечерта сте женени, това вече е успех! 🙂
 4. Всичко това се прави за вас – за булката и младоженеца. На сватбата си обърнете внимание един на друг, радвайте се и се забавлявайте заедно. Не се безпокойте за гостите, те ще се забавляват, защото искат и затова са дошли.
 5. Обмислете добре обетите си, ако сте решили да имате такива. Подберете посланията в тях, значението и смисъла, които искате да предадете на любимия си. Избягайте клишетата и изтърканите обещания. Кажете на половинката си нещо лично, специално и важно само за вас,  дори и само вие да си го разберете.
 6. Осъществете ВАШАТА сватба. Не тази, която искат родители, декораторите, агенцията, приятелите и т.н. Тези, които ви обичат, ще бъдат до вас и в хубавите и в трудните моменти, дори и да не им сервирате любимото ядене.
 7. Няма нужда сватбата да е перфектна. Ако се върнете назад в живота си, ще си спомните, че най-хубавите ви и силни моменти са били тогава, когато нещата не са се развили според план. Наслаждавайте се, каквото и да стане.
 8. Не се сравнявайте с другите. Не се опитвайте да надскочите който и да е, използвайки сватбата си за това. Много често малкото е много, когато е на място. Занапред също ще ви трябват пари и то за още по-значими неща.
 9. Запомнете, че дори и нещо да се обърка, това просто ще е по-весело и запомнящо се начало на вашата история. Все пак не сте се събрали само заради този ден, а заради дните СЛЕД него.
 10. Поканете само хората, с които ще прекарате една страхотна вечер. Защо ви е да каните третия братовчед на стринка ви, който има опасност да се съблече или напие насред сватбата ви.
 11. Насладете се на целия ден. Опитайте се да релаксирате, организацията вече е приключила. Пийте вода и не забравяйте да се храните.
 12. Не се ядосвайте за дреболии. Всичко е детайли и подробности, освен това да се омъжитеза правилния човек. След 20 години никой няма да си спомня, какъв е бил нюансът на салфетките или какво сте яли. Хората ще помнят, дали сте били щастливи в този ден и сте се забавлявали.

 

Ние от Букети Марини ви желаем хубаво време на сватбата, много споделени положителни емоции, танци до сутринта и нека това да е първият от най-хубавите дни в живота ви! 🙂

 

Ако вие имате съвет, който искате да споделите с бъдещите булки, напишете го в коментарите. Ще споделите опита си, а и ще помогнете на някого. 🙂

Още полезни съвети и идеи сме подбрали за вас ТУК.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here