Да направим ли компромис с датата на сватбата?

Първоначално си мислехме за уикенд в края на юли или началото на август. В крайна сметка сватбата ни се състоя през последния уикенд на август месец. Компромисът беше направен.

По-точно не бих го нарекла компромис, а добро планиране, което балансира всички важни елементи от сватбата, които търсихме – да е лятна, да е на морето, да бъде лежерна и в не много претенциозен ресторант на плажа, който обаче да предлага много добра кухня, да имаме изнесена церемония на плажа и да се състои през уикенд, за да може максимален брой от гостите ни да успеят да дойдат.

Тази комбинация от изисквания вероятно нямаше как да се случи, ако бяхме приели офертата на някой по-полулярен комплекс/ресторант, но през късния септември или през ден от седмицата. А през юли или началото на август, гостите ни трябваше да са разхвърляни по хотели по цялото черноморие, заради пиковия сезон. Много често хотелските комплекси отказват да резервират целия (и дори определен) капацитет от хотелите за подобно събитие за 1-2 вечери, тъй като им разбива дългите резервации от групи, all-inclusive пакети и чужденци.

Ние определено срещнахме трудности, когато планирахме настаняването на гостите, тъй като през заетия сезон почти всички хотелски комплекси предлагаха само ресторантите си, без хотелски стаи. Накрая нашият ресторант се оказа независимо заведение, чиито собственици обаче управляваха и три малки хотела в близост, където повечето ни гости успяха да резервират нощувки – или поне тези, които резервираха рано. Ние бяхме доволни от този вариант, тъй като повечето от гостите ни бяха в непосредствена близост до ресторанта на плажа и не се притесняваха за превоз (в нетрезвено състояние 🙂 ), а и можаха да отскочат до плажа в първата част на деня.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s