Сватбено планиране: откъде да започна?!

Изборът на място е безспорно първата голяма стъпка в сватбеното планиране и организацията. Често тя идва преди определяне на датата на сватбата, т.е. поне би трябвало да е така. Затова съветът ми е да определите мястото, преди да започнете да разпращате save-the-date известията на вашите гости.

Преди да започнете преговорите с мястото, разбира се е добре да имате някаква представа колко гости очаквате. Преди официално да сте получили техните потвърждения, няма как да знаете точния брой, но е добре да вземете предвид поне ориентировъчния (т.е. дали по-скоро 40, 80, 120 или 150), тъй като това е ключов момент при избора на място с подходящ капацитет.

(*) ВАЖНО: Ако сте избрали да наемете сватбен асистент, това всъщност би била първата стъпка, преди избора на място, тъй като тя/той много често участват в самите преговори с локацията.

Относно изборът на сватбен асистент, можете да погледнете моите преживявания и мисли тук: Избор на сватбен асистент. Трябва ли ми?, а за мястото на нашата сватба и съпътстващите преговори: От къде да започна?!.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s