Как да избегнем клишираната сватбена покана

Преди да започнете да разглеждате сайтове, които изготвят стандартни сватбени покани (обикновено от лъскава хартия имитация на сатен, ярко розово-лилава панделка, завъртян до неразбираемост шрифт и, разбира се, дълго и клиширано шаблонно послание, по възможност в рима) помислете за момент как искате да изглежда вашата. Една покана говори много за стила на предстоящото събитие, както и за стила и разбиранията на младоженците като цяло.

Дали изобщо ви трябват хартиени покани, а ако държите – дали за всички гости? Сигурна съм, че голяма част от тях ще получат комуникация по имейл или социалните мрежи. А може би изобщо няма да се срещнете преди сватбата, за да им дадете поканите, поради разстоянието или друга подобна причина. В такъв случай може би е добре да помислите за електронна покана, която да кореспондира по стил на хартиената.

Съществуват много сватбени уеб приложения, които биха свършили чудесна работа – ние например използвахме приложение, за да оформим и изпратим електронната покана / имейл на по-голяма част от гостите ни, тъх като почти всички бяхме извън България в периода преди сватбата. Подобни приложения биха могли да ви помогнат и с проследяването на броя на гостите – не забравяйте да изискате отговор в определен срок (RSVP). Все пак това си е едно голямо събитие, което изисква също толкова голяма организация. Повече за мобилните приложения за електронни покани за сватба можете да провечете в секция Полезно > Топ 5 приложения за електронни сватбени покани.

Нашата покана беше ръчно изработена от едно бутиково магазинче в София, чиито собственици се оказаха толкова отзивчиви, че след това им се доверихме и за подаръчетата и табелките за гости, табелите за маси и тези за цялото разпределение на ресторанта.

(Снимки и изработка: magazinche.com)

И още малко идеи от друга прекрасна сватба:

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s