9 [полезни] съвета от една булка

1. Chill. Не си оставяйте работа за самия ден на сватбата, тъй като ще сте достатъчно ангжирана със себе си: поспиване до късно, прическа, грим и т.н.

2. Координаторът. Във връзка с 1. – ще имате нужда от някого, който да се погрижи за детайлите по подредбата на масите, декорацията и за самата координация на всички доставчици в самия ден. Нека това да не сте вие, а сватбеният ви асистент (това е силен аргумент да наемете такъв).

3. Обувките! Пригответе си удобни високи обувки в зависимост от дължината на роклята. Сандали с платформа или дебел ток биха били много подходящи за лятна сватба (плоските обувки тип балеринки не са подходящи, поради дължината на роклята).

4. Резервната рокля. Ако сте избрали дълга рокля, по някое време ще ви писне да я придържате постоянно, за да не се спъвате.Така че си пригответе резервна. Моята беше съвсем непретенциозна, бяла, къса, лятна рокля.

5. Приберете шлейфа. Ако дизайнът на дългата ви рокля позволява, възможността за прибиране на шлейфа е изключително важна. (На моята рокля дизайнерът беше предвидил копче малко под кръста, за което да се захваща шлейфът, за да отнеме от тежестта и дължината на роклята).

6. Хапването. Опитайте менюто поне няколко седмици преди сватбата, за да можете да направите неободимите корекции навреме и за да няма хм…неприятни изненади.

7. Пак хапването. В трескавата подготовка често забравяме за хапването, така че си отделете време за обяд / доставка по телефона. Даже можете да си го вместите в програмата с кумата и шаферките. (Моята кума се беше сетила сама и се беше погрижила да не оставам с празен стомах).

8. Мястото. Достъп до мястото за трудно подвижни гости! Ако имате по-възрастни гости или майки с колички, помислете за достъпа до мястото, което е особено важно за закътаните плажни сватби.

9. Табелите. Упътващите табели и/или детайлните инструкции, изпратени предварително по имейл/социалните мрежи са също толкова важни, за да избегнете непрекъснатите позвънявания в деня на сватбата. Препоръката ми тук е да ‘назначите’ отговорен човек и да изпратите контактите му на гостите, за да поеме такива обаждания. Това би могло да бъде сватбеният асистент.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s