Най-подходящата сватбена рокля за моята фигура

Според много дизайнери на сватбени рокли, повечето модели са най-подходящи за определени типове тела и не се препоръчват за други.

В колекцията от диаграми долу можете да добиете представа за общите препоръки при избора на сватбена рокля спрямо различните типове тела и да опитате да определите своето.

3841295_orig.jpg

(TheWhiteWeddingLounge.com)

Например от диаграмата долу можем да забележим, че за по-дребните момичета балните рокли тип “принцеса” не са препоръчителни, независимо от извивките на тялото. Този тип рокли са значително по-обемни от останалите модели (например от “А-линия”) и в тях една по-дребна дама може да се “изгуби”, вместо да подчертае фигурата си.(*)

stock-vector-wedding-dress-for-body-type-wedding-dress-infographic-set-of-wedding-dress-styles-323887910

(Shutterstock)

Това разбира се не означава, че непременно трябва да се съобразите с тези общи препоръки. Но със сигурност би било най-добре, преди да направите окончателния си избор, да посетите няколко сватбени ателиета и да премерите рокли от различен тип, за да можете да прецените кое ви стои добре и кое не.

Много бъдещи булки остават изненадани от крайния резултат – особено, ако винаги са си представяли да минат по пътеката с определени тип рокля, а се окаже, че просто тя не стои добре на тяхното тяло.

(*) Аз например премерих около двадесетина рокли в три сватбени бутика в рамките на една сутрин. Противно на очакванията на майка ми, се оказа, че роклите от тип “принцеса” ми стоят меко казано ужасно (аз това и очаквах). Това експресно преживяване много ми помогна да направя своя избор и до края на деня бях готова.

stock-vector-set-of-wedding-dress-styles-for-female-body-shape-types-wedding-dress-infographic-285283889

(Shutterstock)

imageload-php

(Magestic Weddings)

body-shapes-and-dress-silhouette-guide

(Tulle & Chantilly)

 

ВИЖ ОЩЕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s