Къде да вмъкнем сватбената фотосесия?

Сигурна съм, че бъдещите булки вече са си задавали този въпрос, ако вече са стигнали до планирането на сватбения ден. Лично смятам, че макар и да е важен елемент от сватбата, сватбената фотосесия не бива да разваля динамиката на празненството и да отегчава гостите ви.

Присъствала съм на сватби, в които младоженците отделят огромна част от времето непосредствено след гражданската церемония и преди вечерята за сватбената фотосесия (в рамките на 3+ часа). Признавам си, че като гост на подобни сватби съм се чувствала леко отегчена и съм се чудила какво да правя до вечерята (освен, че вече обикновено умирам от глад). Разбира се, че това е денят на младоженците и те са най-важни. Но все пак смятам, че паузата за фотосесия трябва да е:

1. кратка (например в рамките на около 1 час)

2. да има предвидена паралелна програма за гостите (например коктейл и т.н.)

(*) 3. А в случай, че наистина искате да акцентирате на фотосесията и да направите възможно най-много снимки, сценарии и т.н., помислете за друг ден, когато ще можете на спокойствие да прекарате няколко часа заедно с фотографите.

Тъй като нашата сватба беше лятна и времето през деня беше доста горещо, гражданската церемония на плажа започна в 18:00 часа. До около 19:15 бяхме отметнали важната работа и бяхме приели поздравления от гостите си.

След това заедно с фотографите отидохме на малко по-закътано местенце на същия плаж, където направихме няколко снимки, за да хванем последните слънчеви лъчи. Това продължи до около 20:00, когато се върнахме при гостите си в ресторанта.

Преди изнесената на плажа гражданска церемония, бяхме поканили гостите си на коктейл от 17:30 – малко преди да пристигнем ние като младоженци. Бяхме обособили място и удобства (коктейлни маси, коктейлно меню и подходящи за обстановката напитки и жива музика), където гостите да се запознаят и да „загреят“ 🙂 Така след подписването на брака, те можеха да останат на това място, където да прекарат заедно времето преди началото на вечерята, когато се случваше нашата фотосесия (без да умират от глад и скука).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s