Сватбената торта: визия или вкус?

Още от самото начало бяхме решили, че искаме сватбената ни торта да е вкусна. На всяка цена. Искахме да затвърдим доброто преживяване, а не да го разваляме точно накрая, когато всеки чака да хапне нещо сладичко.

Отделихме доста време на проучването на сватбените торти и сладкарските бутици в Бургаска област. Всъщност първо се поинтересувахме в София – от една доста известна (безспорно вкусна сладкарница в горния ценови клас) ни сметнаха транспорта със специализиран хладилен камион като такси…в двете посоки…което до Бургас си излезе една солидна сума. Това ни отказа мигновено от доставки от София (*).

В Бургас изборът ни се сведе до две прости неща – вкусове и отношение. Обиколихме около 5-6 сладкарски бутика/вериги. Моментално отхвърлихме местата, където заместваха маскрапоне с евтина сметана, както във времето на соц-реализма (това, разбира се, е само един пример). Сведохме броя до 2-3 сладкарски бутика.

Тук надделя личното отношение. От една много известна сладкарница в района не можаха (или може би не искаха) да ни предложат мострени / демо торти. Остана ни само едно място, където и материалите, с които работеха, бяха достатъчно качествени и модерни за вкуса на съвременния сватбен гост, и отношението беше достатъчно лично. Направиха ни няколко малки демо тортички на вкусовете, които ни интересуваха. Накрая естествено поръчахме тортата при тях.

Съветът ми тук: опитайте тортата, преди да я поръчате!

IMG_20160627_185559

Тортата ни беше тип ‘гола торта’ (но не чак толкова гола), украсена единствено със свежи плодове – смокини, къпини и физалис. Това беше тортата за снимки и разрязване (и хапване за Ден 2, когато се състоя църковният ни брак).

(*) Основната торта за нашите 125 гости всъщност беше изключително вкусна – малина с бях шоколад, която поръчахме по формата на парчета на едро от един софийски производител, който правеше редовни доставки до Бургас и не ни таксува за транспорт. Тъй като това не беше сладкарски бутик, не можа да ни предложи цялостна торта и визия, а само парчета. Затова всъщност накрая имахме две торти.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s